de ce acest versus ? pentru ca pot

mai precis, pentru ca ambele masini sint oferite de Hertz spre inchiriere in aceeasi categorie. intii am primit megane-ul, care apoi s-a stricat si a fost inlocuit cu peugeot-ul.
n-o sa va plictisesc cu multe detalii, doar citeva impresii personale. ambele masini erau aproape noi si au fost conduse in principal pe autostrada, la 120 km/h, cu 4 oameni + bagaje.
Renault Megane 1.5 dci 85 cai hatchback
- condus 870 km
- consum foarte bun - 5.5 litri / 100 km
- este un fel de logan mai de lux
- nivel de echipare foarte buna, avea inclusiv cruise control si toate ESP-urile din lume
- aerul conditionat foarte eficient
- antifonare foarte buna
- vizibilitate buna in fata si in oglinzi, execrabila in spate. daca vrei sa dai cu spatele, nu vezi absolut nimic - luneta este mica, iar tetierele din spate blocheaza mare parte din spatiul prin care ai putea vedea ceva
- scaunele foarte ok, n-am avut nici un fel de disconfort
- spatiu URIAS, atit pentru sofer si pasageri (in spate incape un nanau ca kenny fara probleme, si mai ramine si loc intre genunchi si scaunul din fata) cit si pentru bagaje (avind in vedere ca e un hatchback)
- in cabina, un milion de spatii de depozitare, mari si pozitionate peste tot. poti sa-ti tii ochelarii de soare, hartile, gps-ul, suportul, sucurile, biscuitii, ORICE. are doua spatii uriase de depozitare pina si in podea ! nu mi-e foarte clar cum le accesezi cind masina are si presuri, probabil sint destinate trusei de prim ajutor si stingatorului, sa nu umbli la ele prea des
- nu am gasit nici un buton pentru dezactivarea ESP-ului, asa ca nu am putut da nici macar un scirt

- servodirectia este mult, mult prea usoara, lucru foarte deranjant la viteza
- stergatoarele la fel de eficiente ca la logan (adica doar o idee mai bune decit la vechile dacii berlina, daca va amintiti)
- stabilitate decenta, mai ales dupa ce umfli si rotile corect

totusi, nu e nici pe departe vreun bolid - de asta nu reusesc sa inteleg de ce in romania toti posesorii de renault megane se cred chiloti si merg cu niste viteze incredibile si fac tot felul de manevre riscante ?
- 85 cai par decent de suficienti (mai ales ca masina era incarcata binisor), cutia de viteze (cu 6 trepte de mers inainte) fiind foarte bine imperecheata cu motorul. la logan si-au batut joc la faza asta, cutia avind niste rapoarte total pe alaturi
- radio/mp3 playerul este o gluma proasta. cred ca e acelasi model care e pus si pe logan